Mary (2020)

 Hogy a magyarországi mozikba befut-e a "Mary" hajója (hogy stílszerű legyek, haha...) az kétséges, de már elindult világ körüli útjára. Hogy nem kispályás film, azt sztárszereplői, Gary Oldman és Emily Mortimer biztosítják, és az érezhetően nagyobb formátum és költségvetés.

 A történet maga a túlélő anya szájából hangzik el egy hitetlenkedő FBI-ügynöknek a vallatószobában. Megelevenedik a négy hónappal ezelőtti sztori.... A férje David első látásra szerelmes lesz egy hajóaukción egy ott veszteglő régi roncsba. Megvásárlása konfliktust gerjeszt a családban, hiszen állapota és anyagi helyzetük nem indokolta a megvételt. A súrlódás elsimul, és pár hónap múlva elkészül a felújított Mary nevű vitorlás, amely mielőtt turistaszállító lesz, David családjával és két közeli ismerőssel egy nagyobb próbaútra indul a Bahamákra. Kifutás után baljós jelek, majd Tommy, lányuk barátja mintha megőrülne, a férj életére tör. Ijesztő jelenségek, rémálmok, a hajó mintha el lenne átkozva. Megismerjük a történetét, majd az óceán csapdájában érkezik meg végzete felé. 

 Nem kívánok többet megosztani a részletekről, jobb úgy látni, ha nem sokat tudunk róla. Élvezetes kis horror, afféle könnyed mozireceptúra alapján, jó pár jumpscare, egy könnyen emészthető sztorival, tökéletes profizmussal. Persze nem csak ijesztgetések borzolják a kedélyeket, van igazi feszültség és izgalmak, akciók is. A végtelennek tűnő óceánon szinte elvesző hajó már eleve nyomasztó számomra egészséges esetben is, nemhogy egy száznál is több éves bárkán, amelynek már nem ez az első olyan útja, amely borzalmakkal végződik. Nem csak világtól való elzártsága miatt, más okokból is személy szerint nekem a "Ragyogás" járt az eszemben, míg néztem, továbbá a "kísértetházas" rémfilmek kissé ismerős kliséi is ránk köszönnek, szerencsére a helyszín jóval zártabb, erősen klausztofób érzéseket kelt és az összezártság kényelmetlenségével is operál. A kísértethajó története még nem volt milliárdszor elmesélve, ezért ez is némileg frissítőleg hat, nem lesz kiemelkedő, de panaszom nem lehet, tisztességes iparosmunka. Szórakoztató popcorn horror, jó színészekkel, félelmetes helyszínen, érdemes megnézni.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright © Villámkritikák Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur