Open 24 Hours (2018)

 

Na végre valami merész újítás, a sablonok felrúgása, a komfortzónából való bátor kilépés.. Ja nem ide.  Benzinkút. Azt hiszem ha csak ennyit írok le akkor is vagy három-négyszáz horrorfilm ugrik be, ami hosszabb vagy rövidebb ideig de ott játszódik. Itt szoktak fiatal szereplőink találkozni a helyi redneckkel, hajléktalannal, bolond öregúrral. Lényeg, hogy valami szakadt fószerral, aki figyelmezteti őket, hogy menjenek haza, mert a hely ahová mennek el van átkozva, sorozatgyilkos garázdálkodik ott, szellemek lakják és hasonlók. 

Miért pont a benzinkút lett ilyen kultikus hely, ahol elhangzik az apokaliptikus utolsó figyelmeztetés, ahol megfújják a halál harsonáit, az a múlt ködébe vész. Mondjuk az állandó benzináremelkedésekkel, amiket a rádiókból recsegnek felénk, eleve van egy erősen negatív töltete a helynek, bár kétlem, hogy ez lenne az oka. 

Szóval benzinkút.  Az Open 24 Hours  fő, és egyetlen helyszíne. Ennyiből mondjuk újítás, hogy ezúttal nem csak itt kezdődik, hanem itt is folytatódik és ér is véget. A fiatal, börtönből frissen szabadult Mary (Vanessa Grasse) pártfogójának ajánlására, fenyegetésére (kívánt rész aláhúzandó) munkát vállal egy benzinkúton, hogy kedvező jelentést adjon róla, és ne kerüljön vissza a hűvösre. A bűne meglehetősen súlyos, felgyújtotta a férjét. Mint később kiderül, a férje sem volt éppen egy ártatlan figura, ugyanis mellékállásban sorozatgyilkos volt, amiről Mary is tudott. Egy darabig elviselte a férje furcsa hobbiját, jobb, mintha autóroncsokat gyűjtene az udvarban, majd besokallt és felgyújtotta. Érthetetlen, hogy miért nem hagyta faképnél, miért nem jelentette fel a rendőrségen, miért tűrte évekig, de legalább így Mary egy kellőképpen sajnálni való, terhelt szereplő lehetett a filmben, akivel mindenki megértő. Támogatják, biztatják, hogy ha csak egy isten háta mögötti, lepukkant, benzinkúton dolgozik is éjszakai műszakban, de legalább megpróbál új életet kezdeni. Már-már kezd Mary egyenesbe jönni lelkileg, amikor furcsa dolgokat észlel a benzinkúton, mintha valaki vadászna rá és az oda betérőkre...

Nagyjából ennyi, amit spoiler nélkül le lehet írni erről a filmről. Bár azt nem tudom mennyire tűnik érdekfeszítőnek, ha igen, akkor le kell lombozzak mindenkit, mert a film nem az. Az első néhány perc után sejthető az egész történet, ami ha érdekes lenne még meg is bocsájtható, de nem az. Milliószor látott részletekből összefoltozott, másfél órás tucatmozi. Semmi, de semmi értékelhető részlete nincsen, legfeljebb az, hogy tisztességesen másolták le az összes hasonló filmet. Legalább azt nem baszták el, de ettől még ez irtó kevés, borzalmasan kínos, mint egy ismert film ezredik ismétlése az RTL Klubon. Már tényleg csak megszokásból nézi meg az ember.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright © Villámkritikák Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur