KÖNYV: John Pritchard: Éjszakás ​nővérek

„Egy világ, amely egyre inkább kísértetvilággá válik Rachel Young baleseti sebészeti nővér számára a sötét éjszakák során.”

„Feszültséggel teli és pergő cselekményű történet, sok-sok hiteles részlettel, és csattanós befejezéssel.” (Stephen Gallagher)

„Az éjszakás nővérek az egyik leghátborzongatóbb és a legmegdöbbentőbb regény, amit hosszú-hosszú ideje olvastam.” (Richard Laymon)

Az orvosi krimik Magyarországon felívelő szakaszában, a '90-es évek közepén került nyomdába, éppen ezért a kiadó úgy gondolta, hogy ezt a kategóriát vési fel a borítóra, mint műfaji meghatározást. A megtévesztő zsánerváltoztatás azonban nem csapott be: már az ajánlóban Richard Laymon dicséri a művet, és maga az író köszönetet mond Clive Barker-nek. Itt valamivel több lesz, mint szimpla kórházi gyilkosságok, pendül meg az emberben. A könyv tömény horror. Splatterpunk, méghozzá angolosan, sötét és nyomasztó. Folyton a Pokolkeltő motoszkál az olvasó fejében, miközben olvassa, és valóban, Barker horror-remekműve rajta hagyta jegyét a Pritchard stílusán és mondanivalóján. Nyomasztó, brutális, benne minden idők legszimpatikusabb halál angyalával... Folytatása is van: A gyász angyalai címmel...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright © Villámkritikák Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur