100 halálos lépés - 100 Feet (2008)

 

 Ritka egy hulladék film volt ez a 100 láb. Egy rendőr felesége megunva, hogy a kedves férje naponta péppé veri, a feljelentései meg szart sem érnek, egy veszekedés során kikapja a férje kezéből a kést és néhányszor kilyukasztja vele az erőszakos fakabátot. A rendőrség természetesen egyszerű rendőrgyilkosként kezeli az ügyet, kap is néhány év börtönt a kisasszony, majd valami érthetetlen okból mindezt házi őrizetre változtatják, alig két év dutyi után. Jó, ez nem a Kék Fény a Dunán, de akkor is faszság, hogy egy gyilkost házi őrizetre ítéljenek. Mindegy. Nem ettől szar az egész. Pontosabban nem csak ettől. 

 A csinos ex-rendőrfeleség kap egy nyomkövetőt a bokájára, ami azonnal jelez, ha 30 méternél messzebbre merészkedik a lakásából. Ha ezt megteszi röpke tíz év vár rá a már említett intézményben. Talán nem meglepő, ha főhősnőnk megpróbál együttműködni a zsarukkal. Pláne, hogy nem is annyira tragikus a helyzet. Az otthon, még ha a férje megölésének nem túl idilli emléke is köti oda, mégiscsak otthon. Lehet pizzát enni, kávézni, netezni, egyszóval jobb, mint a sitt. Kivéve, ha a volt férj szelleme visszajár és meg kívánja ölni. Mivel teljesen logikusan ezt senki nem hiszi el neki, ezért egymaga próbál küzdeni a férje szellemével. Na jó, később besegít a sarki kisbolt lótifuti fiúkája, de ez a cselekmény (ha van olyan) szempontjából nem jelent semmit. Legfeljebb annyit, hogy a leleményes legényke, a nő kérésére a közeli könyvtárból kikölcsönzi az UFO-Magazin és a Hihetetlen folyóirat példányait, amiből a természetesen el lehet sajátítani a szelleműzés fortélyait. 

Nagyjából ennyi az épületes történet. Ami lehetett volna egy erősen közepes b-mozi is, ha nem valami félkegyelmű (Eric Red) írja a forgatókönyvet. Így Ericnek hála, egy nagy kalap szar lett az egész. És mivel ő is forgatta le a nem túl elmés agyszüleményét egyúttal nézhetetlen is lett a végeredmény. Köszönjük Eric úr, mehet más munkát keresni. Ez ugyanis nem megy. Pedig korábban voltak kifejezetten jó próbálkozásai (Országút fantomja, Near dark, Rossz hold stb..). Kár érte. És kár azért a másfél óráért, amíg végigszenvedtem Eric úr nyilvánvaló leépülésének tanújelét.

Jobbulást, és mielőbbi felépülést neki.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright © Villámkritikák Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur