Watchers Reborn (1998)

  Luke Skywalker a dühös wuki ellen!!!

Corman cége még egy bőrt lenyúz arról a nyüves kutyáról, de immáron beszállt mellé társproducernek és főszereplőnek maga Mark Hamill!

 Úgyhogy a széria utolsó része következik: negyedszerre is belevágunk, az úgy látszik megunhatatlan kutya versus szörnyeteg, vagy a szakavatottaknak "Einstein vs. Outsider" kerettörténetbe. Kísérleti laborból szabadulnak egyszerre a géntechnikával előállított kurva-intelligens golden retriever (legalábbis kutya szinten okos, azért gyököt biztos nem tud vonni...) és a pusztító monszter, amik pszichikailag össze van kötve egymással. Afféle "Search & Destroy" üzemmódban vannak, eb keres, lény öl. A nemzetvédelmisek szintén ugyanerre rendezkedtek be, kegyetlen parancsot kapnak, a titkos alanyokat el kell pusztítani. Dr. Grace Hunter, aki volt szíves mindkettőt előállítani, erősen ódzkodik kedvencei kinyíratásától, különösen Buksi miatt. A szörny gyorsan meggyilkol valami állatkerti őrt, biztos felbaszta a zoocsemege ára, ide érkezik helyszínelni másnap Murphy és Gus nyomozó. A kutya tapad Murphy-re, de az leszarja, átpasszolja kollégájának, vigye haza, ő úgysem főszereplő. Az ebet követő Outsider végez Gus-sal, majd társától, Murphy-től elveszik a nyomozás jogát, egyenesen a rohadék ügynökök. Ám belebotlik Einstein-be és hazaviszi, ahol ráébred, hogy a blöki le tudja írni saját nevét barbecue szósszal, meg tud ugatni, tehát egy zseni. Az állatkertben megismerkedett Grace doktornővel, őt hívja a bolhabusz sérülését megvizsgálni, nem sejtvén, milyen szerepet játszik a hölgy az ügyben. A lány vonakodik beavatni az igazságba a zsarut, de ez csak addig tart, míg jól meg nem támadja őt a fenevad, aztán már kiteríti kártyáit megmentőjének... Ez pedig azzal jár, hogy villámgyorsan nyúlcipőt húznak és kutyafuttában (haha) menekülésbe kezdenek. Természetesen egy hegyvidéki kis kellemes fakunyhóba rejtőznek hármasban, ahol végre Murphy detektív meghághatja Grace-t - a kutyát kizárják az ajtó elé... Pedig milyen perverz dolog lenne úgy szexelni, hogy egy intelligens hím kutya néz közben... Na, szóval a gátlástalan nemzetvédelmisek is nyomukba erednek a bestia mellett, aki időnként azért kitép néhány szemet. A golyóálló lény pusztításba kezd az ügynökök között, ám elrabolja a doktornőt - Luke Skyw... Murphy-re hárul a feladat, hogy alaposan megmentse.

Kellemes csalódást okozott a film, azt hittem, hogy a harmadik rész után még lefelé ívelőbb lesz a színvonal, de nem. Bár tegyük hozzá, az előzőhöz képest még egy chilis-hasmenés is kellemesebb élmény... A forgatókönyv komplexebb, a szórakoztatófaktor magas és cseppet sem unalmas. Jópofa társalgások, sok poénnal fűszerezve, ráadásul tele akcióval és sok-sok vérrel. Valószínűleg Mark Hamill tiszteletére vettek erőt magukon és összeszögeltek egy tisztességes szkriptet, amely ugyan nem hibátlan, jó pár logikai error életleníti, ez azonban nem megy a kellemes kikapcsolódás kárára, amelyet okoz. A rém kissé nevetségesen van megalkotva, olyan, mintha Alf és Chewbacca szerelemgyermeke lenne - de így legalább Hamill hazai pályán mozoghat. Megható befejezésére pedig cuki Moncsicsivé válik, amikor megszólal a molycsemege és mi megbocsájtjuk neki a lemészárolt fél várost. A másik főszereplőnk Lisa Wilcox, a szakavatottaknak ismerősen cseng a neve (nem japán!) a Rémálom az Elm Utcában 4. és 5. részében alakítja Alice-t. Ő is hozza a az elvártat, csinos, aranyos, szóval nem lehet panaszunk. Kedvenc Jedi lovagunk pedig lazán nyomja az egysoros poénokat, bár kissé fáradtnak tűnik, mint aki egy hónapja nem aludt, és ugyanaz a hülyegyerek frizurája van, mint fénykorában, amikor még a Dagonya-rendszerben fénykaszát élezett. Az igazi antihős Lem ügynök, akit Stephen Macht alakít, méghozzá karizmatikusan, komoly teljesítményt nyújt, igazi rohadékságával nagyban emeli a film fényét. Néha kissé bugyutábbak az akciós részek és érthetetlenek, de ennyi belefér, na. Egy nem túl nagy költségvetésű, cseppet sem unalmas kimondottan élvezetes horror, számomra helyrehozta a sorozat renoméját, amelyet a harmadik rész tönkretett. Ajánlom mindenkinek, természetesen önállóan is nézhető. Ez nem azt jelenti, hogy egyedül nézd meg, hanem más részektől független...



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Copyright © Villámkritikák Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur